Copyright: Sijmen Hendriks

Regering werkt aan overgangsregeling voor werkloze Belgen die in Nederland hebben gewerkt

De federale regering belooft een oplossing uit te werken voor Belgische grensarbeiders die werkloos zijn en die volgend jaar een jaar zonder inkomen dreigen te vallen. Dat komt omdat Nederland volgend jaar al de pensioenleeftijd optrekt naar 67, terwijl dat hier voorlopig nog altijd 65 is. 

Die gepensioneerde grensarbeiders dreigen volgend jaar zonder pensioen of uitkering te vallen. Als ze 65 worden, vervalt hun Belgische werkloosheidsuitkering, maar dan moeten ze nog een jaar wachten op hun pensioen uit Nederland.

De pensioenen worden betaald door het land waar je hebt gewerkt: in dit geval dus Nederland. Onze noorderburen hebben de pensioenleeftijd vastgelegd op 66 jaar in 2018 en op 67 in 2022. 

"We zullen dit oplossen binnen de regering", is te horen op het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Het waren de Belgische en Nederlandse ombudsmannen die aan de alarmbel hadden getrokken.

Meest gelezen