Staking bij rubberfabriek Arlanxeo: vakbonden willen aanmaning mondeling en niet via papier

De werknemers van rubberfabriek Arlanxeo in Zwijndrecht hebben afgelopen nacht het werk neergelegd. Dat doen ze omdat een van hun collega's een schriftelijke aanmaning heeft gekregen. De directie betreurt de actie.

Een van de werknemers van de rubberfabriek heeft onlangs een schriftelijke aanmaning gekregen van de directie omdat hij een professionele fout heeft gemaakt. 

De man in kwestie legt zich neer bij die schriftelijke aanmaning, maar de vakbonden willen liever dat dat mondeling gebeurt. Daarop legden de 170 arbeiders het werk neer. Zij blijven staken tot morgenmiddag.

De directie betreurt de actie. "Een staking is buiten verhouding tot de getroffen maatregel", zegt directeur Geert Bussé. "Iedereen verliest hier, maar we hopen ook dat iedereen hieruit leert. Wij moeten verder werken aan een stabiel sociaal klimaat in deze onderneming."

Drie jaar geleden lag de rubberfabriek - die toen nog Lanxess heette - zeven weken stil, uit onvrede met de collectieve arbeidsovereenkomst die toen voorlag. 

Meest gelezen