Videospeler inladen...

Willem Vermandere staat 50 jaar op de planken

In 1967 zette Willem Vermandere zijn eerste stappen op de Vlaamse podia.  Voor Radio 2  West-Vlaanderen een uitgelezen moment om hem te verrassen in zijn stamcafé in Steenkerke bij Veurne, waar hij vanmiddag samen met enkele vrienden een aperitiefje naam, vandaag op kosten van de openbare omroep. 

Blanche en zijn peird, Duizend Soldaten, Banke Blankeman, La Belle Rosselle, voor velen zijn het liedjestitels die bekend in de oren klinken. Willem Vermandere begon met het op muziek zetten van wat hij 'heimatgedichten' noemt.

Later begon hij zelf te schrijven. En dat doet hij tot vandaag. Alles kan aan bod komen, luchtige thema's, maar ook zwaardere onderwerpen als de Groote Oorlog of het verlies van zijn kleinkind. Een speciale tournee voor 50 jaar podium komt er niet.  Elk optreden biedt een overzicht, zegt Vermandere.

Nostalgici vinden hieronder een fragmentje van twee klassiekers van Vermandere: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen