"Als je je hand in een leeuwenkooi steekt, word je gebeten"

Een Welshe rugbyspeler kon het tijdens een teamuitstap niet laten om een leeuw te aaien in zijn kooi. Het gevolg liet zich raden en zijn trainer deed er nog een dikke schep bovenop.

Het incident deed zich voor nabij Bloemfontein in Zuid-Afrika. Rugbyspeler Scott Baldwin was er samen met zijn team op uitstap in een wildreservaat. Ondanks verschillende waarschuwingen stak Baldwin toch zijn hand door de tralies van een leeuwenkooi om het dier te aaien. Het gevolg werd gefilmd door zijn ploegmaat.

Baldwin kwam er nog goed vanaf. Hij had wel enkele hechtingen nodig in zijn hand en de volgende wedstrijd(en) kan hij op zijn buik schrijven. Zijn trainer stak zijn minachting niet onder stoelen of banken tijdens de persconferentie.

Je kunt een leeuw niet aaien alsof het een poesje is

Volgens zijn coach trof de leeuw geen enkele schuld. "Er was een incident met een leeuw", zei zijn trainer laconiek. "Maar het had eigenlijk niks met de leeuw te maken. Het was nogal dom van Scott. Ik weet niet welke dierenshow hij had gezien waarin een leeuw werd geaaid als een kleine poes. Hij heeft veel geluk gehad."

Meest gelezen