Elf doden bij crash van legervliegtuig in Congo     

Een militair vrachtvliegtuig is vanmorgen rond 7.30 uur neergestort enkele minuten nadat het opgestegen was van op de luchthaven N'djili, op zo'n 100 kilometer van de hoofdstad Kinshasa. Alle elf inzittenden zijn omgekomen.

Het toestel dat neerstortte was een Antonov 12 van het Congolese leger met een Russische bemanning. Het vliegtuig was net vertrokken voor een vlucht naar Bukavu. Een technisch probleem zou de oorzaak zijn van de crash, volgens de commandant van de luchthaven, Georges Tabora.

Vlak na het opstijgen verloor het vliegtuig alle contact met de controletoren. Alle 11 mensen aan boord kwamen om. Onder hen zes buitenlanders en vijf Congolezen, zegt Tabora. Het vliegtuig had ook twee voertuigen en munitie aan boord.  

Het vliegtuig is neergestort in de buurt van een landbouwgebied in N'sele, zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Kinshasa. Volgens de luchthavenautoriteiten zouden er geen doden gevallen zijn op grond.

Ooggetuigen vertellen dat het toestel met de neus naar beneden neerstortte in moerassig gebied en dat het vuur dat ontstond de munitie aan boord deed ontploffen.  

 

Meest gelezen