Belgische militaire scherpschutters zegevieren in Duitsland

Een team scherpschutters van het Belgische leger heeft afgelopen week de overwinning behaald na een vijfdaagse snipercompetitie die in Duitsland werd georganiseerd door het Amerikaanse leger.

De Belgische snipers van het Bataljon Bevrijding-5de Linie uit Leopoldsburg in Limburg, wonnen de gouden medaille op de tweede editie van de "European Best Sniper Squad Competition". Die vond van plaats 24 tot 29 september op de Amerikaanse legerbasis Grafenwöhr, in de Duitse deelstaat Beieren.

De deelnemers moesten onder meer hun schietvaardigheden bewijzen vanuit een helikopter, vanop een boot en tijdens de nacht. Er waren ook fysieke proeven, zoals een hindernissenparcours en een voettocht van 20 kilometer.

Er namen zestien Europese en twee Amerikaanse teams deel. België ging Zweden en Tsjechië vooraf in de eindstand.

Meest gelezen