Copyright: Sijmen Hendriks

CD&V heeft wetsvoorstel voor overgangsregeling voor gepensioneerde grensarbeiders

CD&V heeft een wetsvoorstel klaar voor Belgen die in Nederland of Duitsland werkloos worden voor ze daar met pensioen kunnen. Bij ons is de pensioenleeftijd nog altijd 65, maar in Nederland bijvoorbeeld stijgt die volgend jaar al tot 66.

Door het optrekken van de pensioenleeftijd in Nederland dreigen een paar duizend Belgen hun Belgische werkloosheidsvergoeding te verliezen, een jaar voor ze hun Nederlandse pensioen krijgen. 

"We zullen dit oplossen binnen de regering", vernam hetr persagentschap Belga gisteren al op het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Het waren de Belgische en Nederlandse ombudsmannen die aan de alarmbel hadden getrokken.

Meest gelezen