Verdachte vergiftiging babyvoeding in Duitsland bekent

De 53-jarige man die ervan werd verdacht supermarkten te hebben  afgeperst, heeft bekend. De politie van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg had hem gisteren opgepakt.  De man eiste 10 miljoen euro, anders zou hij babyvoeding in supermarkten blijven vergiftigen.

Duitsland was de afgelopen dagen in de ban van een man die babyvoeding in een vijftal supermarkten in Zuid-Duitsland had vergiftigd. Hij dreigde ermee om daarmee door te blijven gaan als hij geen 10 miljoen euro zou krijgen.

De Duitse verspreidde donderdag bewakingsbeelden van een vijftiger, die opgemerkt werd in een supermarkt in Friedrichshaven. De zoektocht naar de man heeft waarschijnlijk al resultaat, want de politie van Baden-Württemberg heeft gisteren een 53-jarige verdachte opgepakt bij Tübingen. De arrestatie zou gebeurd zijn na tips van de bevolking. 

De verdachte heeft inmiddels bekentenissen afgelegd. Hij lijkt op de man van de bewakingsbeelden en tijdens een huiszoeking bij hem thuis werd ook een overgebleven hoeveelheid giftige stof gevonden, dezelfde waarmee in babyvoeding in een winkelketen in Friedrichshafen was geknoeid. Het gaat om ethyleenglycol.

"We weten nog niet exact of er nog potjes vergiftigd zijn, daarom kunnen we het licht nog niet volledig op groen zetten", zei de politie vandaag tijdens een persconferentie. De bij de 53-jarige afperser gevonden hoeveelheid ethyleenglycol  was voldoende om vijf potjes met babyvoeding te vergiftigen. Als de man schuldig wordt bevonden, riskeert hij 5 tot 15 jaar cel. Als hij tot poging doodslag wordt veroordeeld, kan hij ook levenslang krijgen.

Meest gelezen