Gisteren nog een nazomers gevoel, de komende dagen regeren de herfstblues

Het is (voorlopig?) gedaan met de temperaturen van meer dan 20 graden. Het kwik neemt vandaag een duik tot maximaal 16 graden en dat verandert de komende dagen nauwelijks, voorspelt het KMI. En we gaan ook een stevige paraplu mogen bovenhalen.

Gisteren haalden we nog vlotjes meer dan 20 graden en konden we genieten van een nazomerse herfstdag, maar dat liedje is helaas uit. Gisteravond en afgelopen nacht werden we al getrakteerd op enkele intense plensbuien, en het weekend ziet er niet veel beter uit. Bovendien neemt ook het kwik een forse duik.

Een regengebied sleept vandaag nog lang over de Kempen en de Ardennen, daar kan vrij veel regen vallen. Elders in het land wordt het droger, in de namiddag zouden er in het westen enkele opklaringen zijn. Met temperaturen van 11 tot 16 graden is het opvallend frisser dan de voorbije dagen. De wind waait zwak of matig uit het westen tot het noordwesten, na de middag draaiend naar het westen tot het zuidwesten.

Zondag begint droog met lage wolken in de Ardennen en nog vrij mooi weer elders. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en daaruit kan dan wat lichte regen of motregen vallen. We verwachten maxima tussen 12 en 18 graden bij een overwegend matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.

Ook begin volgende week krijgen we stevig herfstweer, met veel regen en wind. Maandag blijft na het wegtrekken van een regenzone zwaarbewolkt met maxima tussen 13 en 18 graden, in de loop van de nacht bereikt een nieuwe, vrij actieve regenzone ons land. Dinsdag sleept die regenzone nog over het zuidoosten van ons land, met afwisselend zon en wolken en maxima tot 16 graden.

Maar om u niet helemaal in de herfstblues te dompelen: woensdag en donderdag zou het rustiger, droger en zonniger moeten worden.

Meest gelezen