Kringloopwinkel van Zedelgem volledig verwoest door uitslaande brand

Een zware brand heeft vrijdagavond het volledige gebouw van Kringloopwinkel 't Rad in Zedelgem in de as gelegd.  

De ravage is enorm. Verschillende brandweerkorpsen waren de volledige avond bezig met nablussen. "Er raakte niemand gewond. De brandweer kon het pand enkel gecontroleerd laten uitbranden", zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw). Het was dan ook een verwoestende brand die even na 20 uur uitbrak langs de Torhoutsesteenweg. Volgens buurtbewoners sloegen de vlammen nog voor de aankomst van de hulpdiensten door het dak. "Het vuur was van heel ver te zien. Ook de rookpluim maakte meteen de ernst van de brand duidelijk", klonk het in de buurt. De brandweer van Torhout snelde ter plaatse, maar al snel werd duidelijk dat het vuur zich over de volledige winkel had verspreid. De korpsen van Oostkamp, Brugge en Kortemark werden opgeroepen ter versterking. Op dat moment was de schade aan de Kringloopwinkel al enorm. De hulpdiensten blusten nog uren na. De volledige winkel en een loods van een achterliggende schrijnwerkerij raakte vernield. De oorzaak is nog onbekend. De Torhoutsesteenweg was urenlang afgesloten voor verkeer.

Meest gelezen