Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump beslist snel over opvolging Yellen als voorzitter van de Fed

Amerikaans president Donald Trump hakt binnen twee tot drie weken de knoop door over de opvolging van Janet Yellen als voorzitter van de Federal Reserve.  

Dat heeft hij vrijdag gezegd. Hij gaf ook aan vier ontmoetingen met kandidaten te hebben gehad. Vrijdag lekte al uit dat Trump samen met zijn minister van Financiën, Steven Mnuchin, donderdag zou hebben gesproken met de voormalige Fed-bestuurder Kevin Warsh. Die was van 2001 tot 2011 gouverneur bij de Fed, waar hij achter de schermen een belangrijke rol speelde bij het tegengaan van de gevolgen van de financiële crisis. Hij geldt als een uitgesproken tegenstander van de monetaire verruiming als onderdeel van het steunprogramma van de Fed. Eerder zei Trump in een interview ook Yellen zelf als kandidaat te zien en te overwegen haar termijn te verlengen. Yellen was eerder uitgesproken kritisch over Trump en diens voornemens. Andere namen die circuleren voor de belangrijkste functie van de Amerikaanse centrale bank, zijn Gary Cohn, directeur van de White House National Economic Council, en Jerome Powell, gouverneur bij de Fed.

Meest gelezen