Tweeëndertigste editie FIFF in Namen geopend

De 32e editie van het FIFF, het Festival international du film francophone in Namen, is vrijdag geopend met de vertoning van de film "Jeune Femme" van regisseur Léonor Serraille.  

Die film won dit jaar de Gouden Camera op het internationale filmfestival van Cannes. De vertoning werd bijgewoond door de hele crew van de prent. Op het festival worden zowat 140 films vertoond. Op 6 oktober worden de winnaars van de hoofdprijzen, de Bayards, tijdens de sluitingsplechtigheid bekendgemaakt.

Hoofdpersonage van "Jeune Femme" is een zekere Paula, die na een lange afwezigheid en volkomen blut naar Parijs terugkeert. Na een reeks ontmoetingen beslist zij haar leven een nieuwe start te geven.

Festivalvoorzitter Jean-Louis Close droeg editie 32 op aan alle vluchtelingen die duizenden kilometers afleggen op zoek naar een (beter) leven, in het bijzonder de migranten uit Soedan, een steek naar het federale beleid.

De festivaljury voor langspeelfilms wordt voorgezeten door de Franse cineast Martin Provost, die voor korte films door de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Meest gelezen