AFP or licensors

Zeker 28 burgerdoden bij luchtaanvallen in Syrische provincie Idlib

In het noordwesten van Syrië zijn zeker 28 burgers gedood bij luchtaanvallen. Dat zegt het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Bij de slachtoffers zouden ook vier kinderen zijn. Het dodental kan nog oplopen, want veel mensen zijn nog vermist.

De luchtaanvallen gebeurden afgelopen nacht in de stad Armanaz in de provincie Idlib, vlakbij de Turkse grens. Volgens het Franse persagentschap AFP zijn hele appartementsblokken met de grond gelijkgemaakt.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat het niet duidelijk is of de luchtaanvallen zijn uitgevoerd door het Syrische regime of door zijn bondgenoot Rusland.

De provincie Idlib wordt heviger gebombardeerd sinds jihadistische strijders eerder deze maand een offensief hebben ingezet tegen gebieden die gecontroleerd worden door de regering. Volgens de ngo Doctors Without Borders zijn verschillende ziekenhuizen door de bombardementen gedwongen om hun deuren te sluiten.

Afgelopen donderdag waren de Russische president Poetin en de Turkse president Erdogan nog overeengekomen om inspanningen voor een "safe zone" in Idlib op te voeren.

Meest gelezen