AFP or licensors

Zesentwintig doden bij gevechten in Libië

Bij gevechten in het oosten van Libië zijn op twee weken tijd 26 doden en 170 gewonden gevallen.

Dat zegt het ministerie van Volksgezondheid vrijdag. In de kuststad Sabratha, een van de voornaamste vertrekpunten voor migranten richting Europa, brak op 17 september een strijd uit tussen twee rivaliserende groepen. De gevechten barstten los na de dood van een lid van de militie van Ahmed Dabbashi, het kopstuk van de mensensmokkel naar Europa die afgelopen zomer een akkoord bereikte met de regering in Tripoli om de migrantenstroom tegen te gaan. Het militielid werd doodgeschoten aan een controlepost van een regeringsgetrouwe groepering, die door de overheid wordt gesteund in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat. Sindsdien zijn er aanhoudende gevechten tussen beide partijen.

Meest gelezen