VRT/Marnik Aerts

Auto brandt uit in Borgerhout. De Wever is duidelijk: "Wie geen respect toont, zal de gevolgen dragen"

In de Kroonstraat in Borgerhout is vannacht een auto uitgebrand na een vechtpartij tijdens een feestje. Het is nog niet duidelijk hoe de auto in brand kon vliegen. De eigenaar van de auto is opgepakt. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het "ontoelaatbaar" dat "het agressieve gedrag van enkelingen de leefbaarheid van een wijk onder druk zet."

Afgelopen nacht vonden er verschillende vechtpartijen plaats in Borgerhout.

Een vechtpartij tussen Poolse mannen was ontstaan op een feestje. Wellicht is dat uit de hand gelopen. Toen de politie ter plaatse kwam, stoof de groep uit elkaar.

Bij een ander incident, is in de Kroonstraat een auto uitgebrand, waardoor ook een gevel beschadigd raakte.  Het is nog niet duidelijk hoe de wagen in brand gevlogen is. Mogelijk gaat het om brandstichting. De eigenaar is opgepakt voor verhoor.

Respect voor anderen

De Wever stelt dat de verantwoordelijken voor de schade en overlast gepakt en gestraft zullen worden. "Alle Borgerhoutenaren van goede wil, kunnen op ons rekenen", zegt De Wever.

Het zit De Wever vooral hoog dat de agressie ditmaal tot eigendomsschade bij gewone bewoners leidde. "Ik wil daar heel duidelijk in zijn: respect voor anderen is een basisvoorwaarde om tot onze stadsgemeenschap te behoren", vindt hij. "Wie dat respect niet kan opbrengen, zal de gevolgen dragen. Ik vertrouw op de grondigheid van het gerechtelijk onderzoek."

Het onderzoek naar de feiten is volgens het parket nog volop bezig.

VRT/Marnik Aerts

Meest gelezen