Videospeler inladen...

IS eist aanslag in station van Marseille op

In het station van Marseille hebben militairen een man doodgeschoten die verschillende mensen met een mes had aangevallen. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat er twee vrouwen gedood zijn en dat patrouillerende militairen daarna de dader zelf doodgeschoten hebben.  De zaak wordt onderzocht als terrorisme. Vanavond heeft terreurgroep IS de aanslag opgeëist.

In Saint-Charles, het hoofdstation van Marseille, begon om 13.45 uur vanmiddag een man plots met een mes voorbijgangers aan te vallen. Twee vrouwen overleefden de aanval niet: één werd de keel doorgesneden, een andere werd dodelijk gewond in de maag. 

Volgens een bron bij het onderzoek naar de zaak zou de dader "Allah akbar" geroepen hebben tijdens de aanval.  De politie vermoedt ook dat het om terrorisme gaat en heeft de Franse antiterreurcel op de zaak gezet. Vanavond volgde de opeising door IS.

Volgens France Info is de verdachte intussen geïdentificeerd. Hij was bij de politie gekend voor kleinere misdrijven zoals winkeldiefstallen en verkeersovertredingen. Maar hij stond niet op hun radar in verband met terreur.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen