NBA-eigenaar krijgt racistische voicemails na tweet van LeBron James aan Trump

De eigenaar van de NBA-ploeg Cleveland Cavaliers, Dan Gilbert, is naar eigen zeggen met racistische voicemails overspoeld na de tweet van zijn sterspeler LeBron James aan Donald Trump.

Die noemde de Amerikaanse president vorige week zaterdag een "landloper" op de sociaalnetwerksite. De tweet van LeBron James kwam er nadat Trump had getweet dat hij de uitnodiging van Stephen Curry ( om als lid van de regerende kampioenen Golden State Warriors naar het Witte Huis te komen) introk omdat die te lang "twijfelde". Dat terwijl Curry eerder al duidelijk had aangegeven dat hij niet wenste te komen. Een week later geeft Cavaliers-baas Dan Gilbert aan dat de "landloper"-tweet van James heel wat mensen ertoe heeft aangezet om racistische boodschappen op zijn voicemail in te spreken. "Ik heb voicemails ontvangen na de tweet van LeBron die het meest gemeen, walgelijk en racistisch waren", zei hij tegen CNBC. De boodschappen bevatten "racisme waarvan ik me zelfs niet realiseerde dat het zoveel in dit land bestond."

Meest gelezen