Politieagent gestoken en voetgangers aangereden bij dubbele aanslag in Canada

In Edmonton, in Canada zijn een politieagent en vier voetgangers aangereden bij twee verschillende incidenten. De politie onderzoekt de incidenten als terrorisme. In de auto van de verdachte werd een IS-vlag gevonden.

Edmonton, de hoofstad van de provincie Alberta, werd gisteravond opgeschrikt door twee incidenten. Eerst reed een auto met hoge snelheid in op een politieagent die het verkeer stond te regelen bij een voetbalwedstrijd.

Door de impact werd de agent ruim 4 meter weggekatapulteerd.  Nadien stapte de bestuurder van de auto uit en begon de agent te steken. Vervolgens vluchtte de verdachte weg. De agent werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Controle

De politie verspreidde meteen het signalement van de bestuurder, een dertiger, van de auto en rond middernacht werd hij vermoedelijk onderschept bij een politiecontrole.

Tijdens de controle van een bestelbusje, merkte een politieagent namelijk dat de papieren van de bestuurder overeenkwamen met die van de gezochte man. Daarop reed die snel weg met het busje en tijdens een wilde achtervolging door de politie reed het busje op twee plaatsen in op voetgangers. Daarbij werden zeker vier voetgangers gewond.  Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Toen het busje kantelde, kon de politie de bestuurder oppakken. In een persconferentie legde de politie vanochtend uit dat men de zaak onderzoekt als terrorisme. Dat er op de passagierszetel van de auto een vlag van IS gevonden werd, wijst alleszins in die richting. De politie gaat er voorlopig van uit dat de verdachte alleen handelde, maar de lokale bevolking wordt wel gevraagd om attent te blijven. 

Meest gelezen