JORIS LUYTEN

Vandaag om 10u start 27e Open Bedrijvendag

Op de 27e Open Bedrijvendag die om 10u van start gaat, zullen vandaag honderdduizenden Vlamingen rondneuzen op die plaatsen in fabrieken en ateliers waar ze nooit (mogen) komen, maar waar ze wel razend nieuwsgierig naar zijn.

Dit omdat het over producten en diensten gaat waar ze dagelijks mee in contact komen. De afgelopen jaren haalde het Open Bedrijvenevenement telkens vlot 600.000 bezoekers. Open Bedrijvendag is dan ook het grootste eendagsevenement van België. U kunt tientallen bedrijven bezoeken tot 17u.

"Ondernemers ondernemen voor iedereen", is het centrale thema van de Voka Open Bedrijvendag 2017. Ondernemers produceren niet alleen goederen en diensten, maar bieden ook een meerwaarde, zo luidt de redenering. "Denk maar aan de lokale voetbalploeg die dankzij bedrijfssponsoring elke week plezier maakt in de nieuwe uitrusting waar ze al jaren van droomden", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Dit jaar is er vooral aandacht voor de textielsector, maar ook voor bedrijven met een lange geschiedenis. Onze economie telt namelijk heel wat bedrijven die al één of meerdere eeuwen actief zijn. 

Verspreid over Vlaanderen bevinden zich op deze Open Bedrijvendag ook negen "hotspots". In die hotspots worden fietsroutes uitgestippeld die je langs de bedrijven in de buurt leiden. Of je nu in Menen-Wervik, Tielt, Aalst, Evergem, Duffel, Geel, Hasselt, Herent of Heverlee een kijkje achter de schermen wil nemen, dankzij de hotspots en bijbehorende fietsroutes wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Al het moois dat te ontdekken valt, staat netjes opgelijst op de website van Open Bedrijvendag.

Meest gelezen