Zanger Marilyn Manson raakt gewond tijdens optreden

De Amerikaanse zanger Marilyn Manson is gisteravond gewond geraakt bij een optreden in New York. Tijdens het concert kreeg hij een groot decorstuk over zich heen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Het optreden in de Hammerstein Ballroom was ongeveer een uur aan de gang toen een gigantisch decorstuk achteraan het podium -twee grote pistolen-  loskwam. Volgens aanwezigen leek het erop dat Marilyn Manson aan het decorstuk ging hangen, alsof hij het wilde beklimmen.

Het gevaarte kwam op Manson terecht. De excentrieke zanger zat gekneld, medewerkers moesten het decorstuk wegnemen. Op amateurbeelden is te zien hoe Manson een tijdje bleef liggen, voor hij van het podium kon worden weggebracht.

Marilyn Manson, echte naam Brian Warner, is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend of en welke verwondingen hij opgelopen heeft, volgens sommige bronnen zou zijn been gebroken zijn. Ook de gevolgen voor de rest van de Amerikaanse tournee, die nog maar net van start gegaan was, zijn nog niet duidelijk .

De 48-jarige shockrocker brak in de jaren 90 door met een combinatie van metalmuziek en een duivels imago.

Meest gelezen