AFP

Verantwoordelijke voor Noordwest-Europa stapt op bij Uber

Jo Bertram stapt op bij Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app.  Bertram was verantwoordelijk voor Noordwest-Europa en ook in Groot-Brittannië. In de Britse hoofdstad Londen is Uber onlangs zijn licentie kwijtgespeeld.

Het nieuws over Bertrams vertrek  kwam aan het licht nadat het Britse persbureau Reuters een email van Bertram aan de bedrijfsleiding kon zien waarin ze haar vertrek aankondigt.  Bertram was verantwoordelijk voor Uber in tien landen, waaronder Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Transport for London,  de toezichthouder op het openbaar vervoer in Londen, heeft vorige maand beslist dat Uber zijn vergunning verliest om diensten te mogen aanbieden in de Britse hoofdstad.  Volgens de regulator springt het bedrijf te laks om met zijn verplichtingen. Het zou niet in orde zijn met medische attesten en ook misdaden onvoldoende rapporteren.  Uber heeft al aangekondigd dat het in beroep gaan tegen die beslissing.

Morgen komt Uber-topman Dara Khosroshahi naar Londen om te onderhandelen met toezichtshouder Transport for London over het intrekkeen van de  licentie. Eerder heeft Khoroshahi zich bij de Londense gebruikers van de vervoersapp verontschuldigd voor de fouten die het gemaakt heeft. 

Meest gelezen