Videospeler inladen...

78 jaar oude Kosciuszko Bridge tussen Brooklyn en Queens opgeblazen

New Yorkers hebben dit weekend afscheid genomen van de oude brug op pijlers die de wijken Greenpoint, in Brooklyn, en Maspeth, in Queens, verbond. Van de twee nieuwe bruggen die de oude zullen vervangen, is de eerste al klaar.

De oude Kosciuszko Bridge, uit 1939, telde zes rijvakken, drie in elke rijrichting. Ze werd gecontroleerd tot ontploffing gebracht, in aanwezigheid van de gouverneur, Andrew Cuomo. Ter vervanging worden twee nieuwe hangbruggen gebouwd. De eerste daarvan is in april van dit jaar in gebruik genomen, de tweede moet in 2020 klaar zijn. In totaal zullen er dan vijf rijvakken naar het oosten beschikbaar zijn, en vier westwaarts, plus één fietsvak. De bruggen zullen de oude naam blijven dragen.

Meest gelezen