Aanslag in Damascus eist minstens 16 slachtoffers

Bij een dubbele bomaanslag vandaag op een politiecommissariaat in de Syrische hoofdstad Damascus zijn zeker zestien doden gevallen. Onder de slachtoffers zouden vier burgers en acht politiemensen zijn.

De vanuit Groot-Brittannië opererende site SOHR (Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten), meldde dat de dubbele zelfmoordaanslag voorafgegaan werd door de explosie van een bomauto vlakbij het gebouw.

Het commissariaat bevindt zich in de wijk al-Midan. Na de ontploffing was hevig geweervuur te horen. Minstens een van de bomaanslagen was het werk van een kamikaze. Hij wist tot de eerste verdieping door te dringen vooraleer zich in de lucht te blazen.

Het officiële Syrische persbureau SANA gewaagde van een "terroristische explosie" in al-Midan zonder verdere details te geven.

Meest gelezen