Videospeler inladen...

Dewinter over eventuele samenwerking met Vuye: "Ik ga niet voor iedere nieuweling een stap opzijzetten"

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter is niet van plan om zich te schikken naar de wensen van andere politici in functie van de eventuele vorming van een Vlaams front. Dat blijkt uit een reportage in "Terzake". 

Vorige maand kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat zijn partij voor de volgende federale verkiezingen van 2019 geen communautaire campagne gaat voeren. Andere Vlaams nationalisten in het Parlement houden daarom de optie open om met elkaar een V-front te gaan vormen.

Gewezen N-VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters denken daarvoor ook in de richting van Vlaams Belang. Al hebben ze moeite met de figuur van Filip Dewinter. Maar Dewinter is duidelijk: "Ik ga niet voor iedere nieuweling die het Vlaams Belang wenst te vervoegen uiteindelijk een stap opzijzetten."

"Ik ben er al 40 jaar bij en meneer Vuye is misschien als hij wil een nieuwkomer. Voorwaarden stellen lijkt mij misschien niet echt het beste wat hij op dit moment kan doen."

Bekijk hieronder de volledige Terzake-reportage over het nationaal partijfeest van Vlaams Belang in Antwerpen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen