Dominique Deruddere vervangt Johan Boskamp in "De slimste mens"

Regisseur Dominique De Ruddere vervangt voetbalanalist Johan Boskamp in "De slimste mens". Boskamp werd vorige week nog met spoed geopereerd aan zijn hart. Er werd een klonter verwijderd en een stent gestoken. Boskamp zou aantreden bij de eerste opnames, maar dat gaat dus niet door.

Boskamp (68) sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Zijn naam was de eerste die bekend werd gemaakt in het rijtje van 34 kandidaten voor "De slimste mens".

Deruddere werd gevraagd om in te vallen. Presentator Erik Van Looy belde de regisseur zelf op. "Ik wou hem al langer in de quiz, maar hij woont in de VS en de agenda's waren steeds de boosdoener. Deruddere heeft een brede algemene kennis, maar de typische weetjes uit eigen land zullen toch wat moeilijker liggen", zegt Van Looy. Deruddere kennen we van films als "Iedereen beroemd!" en "Hombres complicados".  

Nicolas Maeterlinck

Meest gelezen