Eén van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen komt niet vervroegd vrij

Hassan Iasir, één van de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen, komt niet vervroegd vrij. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. Hij krijgt ook geen enkelband of een uitgangspermissie. 

Hassan Iasir werd in 2011 samen met Nourredine Cheikhni en Galip Kurum veroordeeld tot elk 30 jaar voor de roofmoord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen. De 23-jarige agente Kitty Van Nieuwenhuysen en haar 27-jarige collega Peter Van Stalle waren in de nacht van 3 op 4 december op zoek naar de bestuurders van een achtergelaten wagen toen ze in Lot onder vuur werden genomen door drie gangsters. Agente Kitty Van Nieuwenhuysen overleed ter plaatse. Haar collega Van Stalle raakte zwaargewond. Ook Ismaël Sacoor, een buurtbewoner werd zwaar gewond. De daders stalen zijn auto en gingen er van door. 

Anderhalve maand later konden de 3 gangsters, dankzij ondermeer DNA onderzoek in een gestolen wagen die ze in Lot achterlieten, geïdentificeerd en opgepakt worden. Nu na het uitzitten van één derde van z’n straf is Hassan Iasir de eerste van de drie veroordeelden die hoopte op een vervroegde invrijheidsstelling. Maar de strafuitvoeringsrechtbank besliste er vandaag dus anders over. Ten vroegste over een jaar kan hij zijn vraag om te worden vrijgelaten opnieuw stellen. 

In 2008 bijna vrij door procedurefout

In 2008 hoopte Iasir ook al om in vrijheid te worden gesteld. Dat gebeurde toen bijna door een procedurefout. Hij had beroep aangetekend tegen zijn aanhouding, maar had een cipier omgekocht om dat verzoek achter te houden, zodat het niet op tijd bij de rechter belandde. Via een juridische omweg kon hij toch opnieuw aangehouden worden voor een reeks diefstallen met geweld in de regio van Nijvel en Charleroi. De cipier die hem had geholpen, kreeg daar drie jaar met uitstel voor. 

Meest gelezen