Fans van Eminem kunnen weldra in zijn nummers investeren

Een Amerikaans bedrijf biedt weldra aandelen van oude nummers van Eminem te koop aan. Dat meldt Rolling Stone. Wie investeert, kan een deel van de toekomstige royalty's opstrijken.

(Deels) eigenaar zijn van "My name is", "Lose yourself" en andere oude nummers van Eminem? Het kan binnenkort via het nieuwe Amerikaanse bedrijf Royalty Flow. Dat heeft de auteursrechten van oud werk van de Amerikaanse rapper overgekocht van het Funky Bass Team, een duo producers waarmee hij lange tijd samenwerkte. Concreet gaat het om nummers die tussen 1999 en 2013 zijn uitgebracht.

Investeren kan vanaf 2.250 dollar (1.914 euro), weet Rolling Stone. Wie dat doet, krijgt de nummers deels in handen en maakt zo aanspraak op een deel van de royalty's die ze in de toekomst opleveren. Gezien het succes van streamingdiensten zoals Spotify de komende jaren waarschijnlijk alleen maar zal toenemen, kunnen de opbrengsten groot zijn.

Achter Royalty Flow gaat Royalty Exchange schuil, een bedrijf dat de afgelopen jaren al verschillende keren aandelen van nummers van andere artiesten heeft verkocht. Dat was onder meer het geval voor "See you again" van Wiz Khalifa, "Drunk texting" van Chris Brown en "Let me love you" van Ariana Grande en Lil Wayne.

Eminem heeft nog niet op de verkoop gereageerd. Volgens een woordvoerder heeft hij niks met Royalty Flow te maken.

Meest gelezen