Kasteelmoord-verdachte Pierre Serry voorwaardelijk vrijgelaten

Pierre Serry, een verdachte in de zaak van de Kasteelmoord, mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Dat heeft de raadkamer beslist. Het parket kan nog in beroep gaan tegen die beslissing.

Serry zit al ruim 5 jaar in voorhechtenis. Hij had eerder al een aantal keer om zijn voorwaardelijke vrijlating gevraagd, maar dat werd afgewezen. Nu mag hij dus wel voorwaardelijk vrijkomen.

Pierre Serry staat samen met onder anderen André Gyselbrecht terecht voor de moord op kasteelheer Stijn Saelens.  Hij zou als tussenpersoon hebben opgetreden bij het beramen van de moord.  Het lichaam van Saelens werd destijds vlak bij een eigendom van Serry gevonden.

De beslissing van de raadkamer heeft geen gevolgen voor het vervolg van het proces. Vandaag was er een zitting op het proces van de Kasteelmoord. Serry was niet aanwezig, volgens zijn advocaat is de man recent geopereerd.

Meest gelezen