Manneken Pis houdt eigen Fashion Day

Manneken Pis showt vandaag 5 van zijn origineelste kostuums, gemaakt door bekende couturiers als Jean-Paul Gaultier en Edouard Vermeulen. Het defilé loopt samen met de modeweek van Parijs en maakt deel uit van de campagne "België, eigenzinnig fenomenaal".

België heeft geen fashion week, maar we hebben wel het bekendste model ter wereld, aldus de initiatiefnemers. Uit zijn dressing met inmiddels meer dan 970 kostuums, krijgt Manneken Pis vandaag vijf modieuze outfits van bekende couturiers aangemeten.

Na het kostuum van de lederwarenmaker, geschonken door het Huis Delvaux, showt het beroemde beeldje het kostuum Belgian Pride van ontwerper Jean-Paul Gaultier uit 2015. De Belgische ontwerpster Marina Yee creëerde een mantel in leer, en van Agatha Ruiz de la Prada krijgt de bekendste Brusselaar het kostuum "en Pelotas" om de lenden. Edouard Vermeulen sluit de rij met het kostuum "Pink Ribbon" uit 2015 om de aandacht te vestigen op de strijd tegen borstkanker.

Meest gelezen