Mughelikopter landt op school in Zelzate voor gewonde leerling

Vandaag is op de speelplaats van de Sint-Laurensschool in Zelzate een mughelikopter moeten landen na een medische interventie. Een leerling uit de derde graad was er in een klaslokaal gewond geraakt. 

Het Eerste Interventieteam van de school, dat instaat voor de eerste hulp,  gaf de leerling de eerste zorgen, en bereidde de komst van de helikopter voor.

Leerkrachten en personeel maakten zich met fluohesjes herkenbaar voor de helikopter, zodat de piloot gemakkelijk wist waar hij moest landen op de speelplaats. Andere leerkrachten hielden ondertussen de leerlingen in de klaslokalen, en op verre afstand van de speelplaats, zodat het medisch personeel ongehinderd kon helpen.

Tien minuten na de oproep via 112, was de helikopter ter plaatse. De jongen is overgebracht naar het UZ in Gent, en is niet in levensgevaar.

Meest gelezen