Videospeler inladen...

Trump: Schietpartij in Las Vegas was "daad van puur kwaad"

"We zijn vandaag verenigd in verdriet, shock en smart", stelde de Amerikaanse president Trump tijdens een persconferentie, naar aanleiding van de schietpartij in Las Vegas. Volgens hem was die aanval "een daad van puur kwaad". Hij bedankte ook de politie en hulpdiensten van Las Vegas voor hun snelle reactie en beloofde overmorgen naar de stad af te reizen.

"Een schutter heeft meer dan vijftig mensen op brutale wijze vermoord en honderden anderen verwond", zei Trump vanuit het Witte Huis. "Het was een daad van puur kwaad. De FBI en de veiligheidsdiensten zullen nauw samenwerken met de lokale autoriteiten en zullen updates geven over het verloop van het onderzoek."

Trump sprak ook zijn dankbaarheid uit voor de politie van Las Vegas en alle hulpverleners, "die geholpen hebben met het redden van zoveel mensenlevens". Dankzij de miraculeuze snelheid waarmee zij gehandeld hebben is een verder verlies aan mensenlevens voorkomen, aldus Trump. "Dat zij de schutter zo snel hebben gevonden nadat de eerste schoten waren afgevuurd, is iets waar wij eeuwig dankbaar voor zullen zijn. Het toont waar echt professionalisme om draait." 

"Aan de families van de slachtoffers: wij bidden voor jullie en we zijn er voor jullie. We vragen God om jullie doorheen deze zeer donkere periode te leiden", stelde Trump verder. Alle gewonden wenste hij een spoedig herstel. "Wij beloven jullie vanaf vandaag onze steun", klonk het.

Vlaggen halfstok

Ter herinnering aan de slachtoffers heeft Trump de opdracht gegeven om de vlaggen halfstok te hangen. Hij beloofde ook om overmorgen naar Las Vegas af te reizen, om er politiemensen, hulpverleners en families van de slachtoffers te ontmoeten. "In momenten van tragedie en horror komt Amerika samen als één", aldus de president. "Onze eenheid kan niet kapot gemaakt worden door het kwaad. Onze banden kunnen niet gebroken worden door geweld."

"Melania en ik bidden voor elke Amerikaan die getroffen is door deze vreselijke aanval", besloot Trump. "We bidden dat de hele natie eenheid en vrede mag vinden. En we bidden voor de dag waarop het kwaad wordt verbannen en de onschuldigen veilig zijn voor haat en angst." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen