Reynders "solidair" met Canada en Frankrijk na terreurdaden

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft zondag zijn solidariteit geuit met Canada en Frankrijk, nadat beide landen afgelopen weekend werden opgeschrikt door mesaanvallen met terroristische motieven. 

"De horror slaat opnieuw toe in Canada in Edmonton, en in Frankrijk in Marseille. Wij zijn solidair en denken aan de slachtoffers", zegt de minister op Twitter.

In Marseille, in het zuiden van Frankrijk, doodde een man met mes kort na de middag twee vrouwen in het station Saint-Charles. De slachtoffers - 17 en 20 jaar oud - werden respectievelijk doodgestoken en de keel doorgesneden. De dader werd na de aanval op het voorplein van het station doodgeschoten door militairen. Zondagavond eiste terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) de aanslag op. De avond voordien waren er vijf gewonden gevallen in het Canadese Edmonton. 

Meest gelezen