Videospeler inladen...

Rudi Vranckx: "Muzikanten in Mosul kinderlijk blij met ingezamelde instrumenten"

Het is eindelijk gelukt: de ploeg van Rudi Vranckx is in de Iraakse stad Mosul geraakt om de ingezamelde instrumenten te kunnen afgeven aan de plaatselijke muzikanten. "We zijn enorm blij", aldus Vranckx.

Vranckx had vele tientallen instrumenten ingezameld voor de muziekschool van Mosul, de stad die jarenlang geteisterd werd door terreurgroep IS en waar muziek maken verboden was. De tocht van de instrumenten verliep moeizaam: dagenlang was het zoeken naar de juiste toestemmingen en wachten aan checkpoints.

"Maar hoe groter de tegenkanting, hoe groter de beloning", vertelt een blije Vranckx vanuit Mosul. "Die muzikanten waren kinderlijk blij na drie jaar. Ze hebben de instrumenten onmiddellijk uitgepakt. Ze zijn ze beginnen te stemmen en te bespelen."

"Er was wel nog een beetje roest op de vingers en de instrumenten", getuigt Rudi Vranckx. Morgen kunt u een uitgebreid verslag van onze ploeg in Irak zien.  

Meest gelezen