Videospeler inladen...

Zeker 59 doden en meer dan 500 gewonden bij schietpartij op beroemde "Strip" in Las Vegas

Op de beroemde "Strip" in de Amerikaanse stad Las Vegas heeft een man het vuur geopend op het publiek van een countryfestival. Daarbij zijn zeker 59 doden gevallen en meer dan vijfhonderd mensen gewond geraakt. De schutter, een 64-jarige blanke man uit Las Vegas, werd na de schietpartij dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Over zijn motieven is nog niets bekend.

Iets na 22 uur (lokale tijd) nam de schutter het publiek van het Route 91 Festival met een automatisch wapen onder vuur, vanaf de 32e verdieping van het Mandalay Bay-hotel. Sheriff Joseph Lombardo van het Las Vegas Metropolitan Police Department bevestigt dat daarbij zeker 59 mensen zijn gedood en meer dan vijfhonderd mensen gewond zijn geraakt. Het is daarmee de dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de VS. 

De schutter, die door de politie dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer, is geïdentificeerd als Stephen Paddock, een 64-jarige blanke man uit Mesquite (Nevada). De man zou alleen gehandeld hebben. Over zijn motieven is nog niets bekend, maar de politie denkt niet dat hij lid was van een militante organisatie.

De vrouw die in de nasleep van de schietpartij in Las Vegas werd gezocht omdat ze in het gezelschap van de schutter zou hebben verkeerd, zou niet betrokken zijn bij de schietpartij. Eerder had de politie een foto van de Aziatische vrouw verspreid. Ze werd niet als een verdachte beschouwd, maar de politie wou graag met haar spreken. Ze is nu niet langer een "person of interest", klinkt het.

Tientallen geweerschoten

Op de sociale media zijn beelden opgedoken van de schietpartij. Op de achtergrond weerklinken tientallen geweerschoten, terwijl het optreden van countryzanger Jason Aldean aan de gang is. De muziek blijft nog even lopen, voor het concert wordt stilgelegd en duizenden mensen in paniek proberen weg te vluchten.

"Pray for Las Vegas"

De Amerikaanse president Donald Trump is op de hoogte gebracht van de "vreselijke tragedie" in Las Vegas. Dat heeft het Witte Huis gemeld. Trump drukte op Twitter daarna zijn medeleven uit aan de slachtoffers en nabestaanden na de "verschrikkelijke schietpartij". "God zegene jullie!", besluit hij.

Ook countryzanger Jason Aldean, die op het podium stond toen de schutter het vuur opende, heeft via de sociale media gereageerd op de schietpartij. "Vanavond was meer dan verschrikkelijk. Ik weet nog steeds niet wat ik moet zeggen, maar ik wilde jullie laten weten dat ik en mijn crew veilig zijn. Mijn gedachten en mijn gebeden zijn bij iedereen die slachtoffer is geworden", aldus Aldean op Instagram.

Kent u iemand ter plaatse?

Kent u iemand die momenteel in Las Vegas verblijft? Neem contact op met onze redactie via nieuws@vrt.be. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen