All rights: www.joostvh.be

Vogue lyrisch over Warhaus na optreden op modeweek van Parijs

Vogue is helemaal voor de bijl gegaan voor Warhaus na het optreden van de Belgische band tijdens het defilé van Ann Demeulemeester op de modeweek van Parijs. Dat blijkt uit een recensie van die modeshow. Ook The New York Times merkt de band op.

"Warhaus - waarvan ik voorheen tot mijn eigen scha en schande geen flauw benul had -  kwam opdraven. Jeetje, wat waren ze goed!" Zo omschrijft Luke Leitch van Vogue het optreden van de Belgische band tijdens het defilé van Ann Demeulemeester op de modeweek van Parijs enkele dagen geleden.

Het gerenommeerde Amerikaanse modeblad toont zich daarmee onverbloemd een grote fan van het eenmansproject van Maarten Devoldere van Balthazar. Zijn vriendin en zangeres Sylvie Kreusch krijgt bovendien een speciale vermelding. "In thigh-highs, een lang wit T-shirt en een zwart zijden overhemd bewoog ze als een golf tijdens springtij."

Ook The New York Times vermeldt Warhaus in zijn recensie van dezelfde modeshow. "Er is een reden waarom [artistiek directeur] Sébastien Meunier Warhaus boekte voor live begeleiding van zijn lagen zijde van zwart en crème, struisvogelveren in de nek en pakken met waarop de woorden "kids forever"", schrijft de Amerikaanse krant.

Met het optreden tijdens het defilé van Ann Demeulemeester was Devoldere niet aan zijn proefstuk in de modewereld toe. Zo maakte hij eerder al muziek voor Prada en verscheen hij in Vogue Italia en Dazed & Confused. Op 13 oktober verschijnt zijn nieuwste album.

Meest gelezen