Videospeler inladen...

Wat weten we over de 64-jarige schutter?

De schutter die in Las Vegas zeker 58 concertgangers heeft doodgeschoten en meer dan vijfhonderd anderen verwondde, is geïdentificeerd als de 64-jarige Stephen Paddock. Na de schietpartij trof de politie hem dood aan in zijn kamer in het Mandalay Bay Hotel, van waaruit hij op de menigte had geschoten. Wat we over hem weten zeten we even op een rij.

Paddock was een blanke man van 64, geboren op 9 april 1953. Hij woonde sinds 2016 in Mesquite, een stadje in de Amerikaanse staat Nevada, op ruim een uur rijden van Las Vegas. Daarvoor leefde hij in Reno (Nevada).

Paddock leefde in een serviceflat in Babbling Brook Court, samen met de 62-jarige Marilou Danley. Zij is inmiddels verhoord door de politie, maar zou niets te maken hebben met de schietpartij.

Over Paddocks motieven is nog niets bekend. Hij zou alleen gehandeld hebben  ("a lone wolf type", aldus sheriff Joseph Lombardo). De FBI meldt dat hij geen banden had met internationale terreurorganisaties. Hij was ook geen bekende bij de politie of het gerecht. 

Volgens de broer van de schutter, Eric Paddock, waren er absoluut geen aanwijzingen dat zijn broer zo'n gruwelijke aanval ging plegen. "Hij was een doodgewone kerel. Er moet iets gebeurd zijn", getuigde hij aan diverse media. Stephen zou geen uitgesproken politieke of religieuze overtuigingen gehad hebben, aldus zijn broer.

Zijn negentigjarige moeder is compleet in shock, verklaarde Eric nog. "Wij zijn met stomheid geslagen." Namens zijn familie wenst hij zijn medeleven aan te bieden aan alle slachtoffers. 

Meest gelezen