"Meer dan 20 uur moest ik met mijn baby in de luchthaven wachten"

Een jonge moeder, verdiept in haar gsm, terwijl haar baby op de koude vloer van de luchthaven ligt. Hoe idioot kan je zijn? Dat was zowat de teneur, nadat Molly Lensing uit Geneseo, in de Amerikaanse staat Illinois, ruim een jaar geleden, zonder het zelf te weten, gefotografeerd werd en die foto daarna op Facebook gepubliceerd werd. De foto ging snel viraal, met een karrenvracht aan negatieve reacties, allemaal onder de noemer "slecht ouderschap". En de foto bleef maar opduiken. Tot ongenoegen van Lensing, moeder van 3 kinderen, die nu op nieuwswebsite Today Parents een halt wil toeroepen aan de criticasters.

Lensing: "Ook al werd de foto al meer dan een jaar geleden genomen en ging hij toen al viraal, toch blijft hij me ook nu nog achtervolgen."

Enkele weken geleden ging de foto immers opnieuw viraal, nu met de mededeling: "Albert Einstein heeft ooit gezegd dat dat hij bang is van het moment dat technologie belangrijker wordt dan de mensheid zelf. De wereld zal dan bevolkt worden door een bende idioten." Opnieuw kreeg de vrouw ervan langs in de reacties op de Facebook-post, die intussen weer verwijderd is.

Toch was het een vrij uitzonderlijke situatie waarin de vrouw en haar baby Anastasia terechtgekomen waren. Lensing: "We wilden het vliegtuig nemen om op familiebezoek te gaan. Maar we hadden de pech dat we midden in de situatie zaten dat Delta Airlines een gigantische computerprobleem had. Onze vluchten werden uitgesteld, moesten opnieuw geboekt worden, waardoor ik meer dan 20 uur met een baby in de luchthaven moest blijven wachten."

"Ik heb Anastasia urenlang in mijn armen gehouden, ze heeft urenlang in de kinderwagen gezeten. Op een gegeven moment werden mijn armen moe en was het ook belangrijk dat zij eens languit kon gaan liggen. Bovendien moest ik mijn familie op de hoogte houden van de situatie."

"Ik heb het gevoel dat mijn privacy geschonden is. Ik werk deeltijds als kinderverzorgster en vreesde voor de reacties van mijn baas en mijn collega’s, bij het zien van al die negatieve commentaren. Dat ze zouden vinden dat ik niet langer met kinderen zou mogen werken. Gelukkig is dat niet gebeurd", besloot de vrouw nog. 

Meest gelezen