Videospeler inladen...

"Met Tom Petty verliezen we een belangrijk poprockicoon"

In muzikale kringen wordt gereageerd op het overlijden van Amerikaans icoon Tom Petty. "Sinds de jaren 70 was hij een van de belangrijkste singer-songwriters uit de Amerikaanse poprockgeschiedenis. Al was zijn typische "classic rock" was eerder gericht op de Amerikaanse markt dan de Europese", aldus Studio Brusselstem Stijn Van de Voorde.

"Tom Petty zijn grote sterkte is die van élke goede, epische muzikant: het lijkt eenvoudig om een simpel en goed nummer te maken, maar je moet het ook nog doen én kunnen brengen Petty wist als geen ander hoe een goede popsong moest klinken. Niet toevallig heeft hij miljoenen platen verkocht", aldus Van de Voorde.

"Hij liet zich omringen door de juiste producers en ging interessante samenwerkingen aan. Omdat hij graag leerde van de allerbesten. Na zijn ontmoetingen met The Beatles en Elvis Presley kreeg hij zelf zin om muziek te maken." Petty was bovendien tot vlak voor zijn overlijden muzikaal actief, vertelt Van de Voorde.

Meest gelezen