Belga

14 jaar cel voor moeder die tweeling wou doden

Een vrouw uit Schoten is veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moordpoging op haar twee dochters. Een van de twee raakte toen zwaargewond. In haar villa wou de moeder in de nacht van 27 op 28 september 2015 haar 15-jarige tweelingdochters de keel doorsnijden. Ze had daarvoor 5 brieven en 2 messen klaargelegd. 

De afscheidsbrieven en messen tonen aan dat de villa-eigenares haar moordplan meticuleus had voorbereid. Zo had ze haar wekker gezet om 02h.00, zodat de meisjes zeker lagen te slapen. ’s Nachts ging ze op de rand van het bed zitten en probeert ze een van haar dochters de keel over te snijden. De dochter schrok wakker en kon door haar geschreeuw haar tweelingzus alarmeren. Het meisje raakte zwaargewond. De tweeling kon uiteindelijk met behulp van de nanny hun moeder overmeesteren en kalmeren. 

Tijdens de pleidooien in september gaf de vrouw haar ex-man alle schuld van haar daad. Nu oordeelde de rechtbank dat de vrouw weinig empathie toont en geen schuldinzicht heeft. Omdat de feiten zo ernstig zijn, vond de rechter een voorwaardelijke straf niet gepast. De moeder krijgt een celstraf van 14 jaar.

Meest gelezen