Videospeler inladen...

Bieke Ilegems: "Ik heb 3 jaar gezwegen over het overspel van Erik, maar nu moest ik het vertellen"

Bieke Ilegems en Erik Goossens hebben de voorbije jaren een ernstige relatiecrisis beleefd als gevolg van overspel. Dat onhult de actrice en presentator in haar nieuwe boek. In "Van Gils en Gasten" legt ze uit waarom ze dat doet.

"De zoektocht van een ouder meisje naar eeuwige schoonheid en groot geluk": zo heet het nieuwe boek van Bieke Ilegems dat vandaag is verschenen en waarin ze op zoek gaat naar de betekenis van schoonheid, zowel uiterlijk als binnenin.

In het boek stelt Ilegems zich naar eigen zeggen erg kwetsbaar op, onder meer door een gevoelig onderwerp aan te snijden: het overspel van haar man Erik Goossens. "Erik heeft een tijdje een affaire gehad", zei ze dinsdagavond in 'Van Gils en Gasten'.

"De bom is 3 jaar geleden ontploft toen we bezig waren met "Dansdate", een programma op VTM waarin we het als koppel tegen andere duo's opnamen. Ik had de show toen kunnen stopzetten, maar dan moest ik met Vlaanderen delen wat ik zelf nog niet kon vatten. Ik heb mijn emoties toen afgesloten en ik heb gedanst voor mijn leven en mijn relatie."

We leven in een plastic wereld waarin falen niet meer mag

"Ik heb drie jaar gezwegen over het overspel van Erik omdat ik er niet over kon praten en omdat ik vond dat we het eerst zelf moesten oplossen. Door in mijn boek een pleidooi voor openheid te voeren, moest ik het wel vertellen. Anders was ik zo fake als de pest. Bovendien gaat het snel in Vlaanderen. Veel mensen wisten het en ik werd gek van het geniepig gezoem rondom mij. Ik kon er niet meer tegen."

"Het lucht op, maar ik ben ook bang om commentaren te krijgen. We leven in een plastic wereld waarin falen, tegenslag en mislukken niet meer mogen. Nochtans maken veel koppels al eens een crisis door. Vaak houden ze de schijn hoog, maar dat wou ik niet."

Hoewel ik ontzettend was gekwetst, heb ik altijd een verbondenheid gevoeld.

"Onze kinderen hebben onze relatiecrisis in alle hevigheid meegemaakt. We hebben er wel altijd open over gepraat. Daarbij zijn we door alle emoties gegaan, van angst, pijn, schaamte tot elkaar verwijten toeslingeren."

"Hoewel ik ontzettend was gekwetst, heb ik op 1 of andere manier altijd een verbondenheid gevoeld. Ik had ook een aandeel in wat Erik had gedaan. We zijn heel hard gaan graven en gaan zoeken naar de essentie van onze relatie. Ook de kinderen hebben uit iets lelijks iets moois zien bloeien."

Meest gelezen