Boris Johnson: "Britse regering staat onverdeeld achter Theresa May"

De Britse premier Theresa May zal voor een goed Brexit-akkoord zorgen, gebaseerd op het scenario dat ze twee weken geleden uiteenzette tijdens haar toespraak in Firenze. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson gezegd op het partijcongres van de regerende Tories. "Ik kan u zeggen, de hele regering staat achter haar", verzekerde hij nog.

Van Boris Johnson werd de voorbije dagen opnieuw gezegd dat hij het gezag van May ondermijnt. Maar daar is volgens de man zelf dus niets van aan, zo liet hij verstaan op het congres van de Conservatieve Partij in Manchester. Daar prees de blonde minister Mays "standvastige leiderschap over Europa" en benadrukte dat het hele kabinet achter haar staat om een "goeie brexit-deal" uit de wacht te slepen.     

Johnson stelde verder dat het Verenigd Koninkrijk "de toekomst kan winnen" en moet ophouden met het resultaat van het brexit-referendum te behandelen als ware het "de builenpest, de veepest of een onverklaarbare afwijking van mensen van 17,4 meter".  Ook suggereerde hij dat de beste dagen van het Verenigd Koninkrijk nog moeten komen, eens het de Europese Unie heeft verlaten.

Johnson sloot zijn speech af met een quote die zo van Winston Churchill had kunnen komen: "Wij zijn de leeuw niet. We beweren niet dat we de leeuw zijn. Die rol wordt gespeeld door de burgers van dit land. Maar het komt er nu voor ons op aan [...] om die leeuw te laten brullen." 

Meest gelezen