Brigitte Aubert heeft eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Moeskroen

Verschillende schepenen hielden een eerbetoon, en er werd een minuut stilte gehouden.

Brigitte Aubert (cdH) heeft maandag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Moeskroen, drie weken na de moord op burgemeester Alfred Gadenne. De eerste zitting van de gemeenteraad sinds het overlijden van Gadenne stond grotendeels in het teken van de overleden burgervader.

Na de eerbetonen en een minuut stilte, werd onder meer het nieuw meerderheidspact unaniem goedgekeurd, en legde Aubert de eed af als burgemeester. Ook zij hield een hommage aan Gadenne. "Hij was onze burgemeester, een man die zijn stad kende. Hij was eenvoudig, efficiënt, beschikbaar. Hij was een referentie, een vriend. Ik neem de verantwoordelijkheden van het burgemeesterschap met vertrouwen en overgave op mij", stelde ze, alvorens dieper in te gaan op haar doelstellingen als burgemeester.  

Meest gelezen