Belga

Digitaal offerblok is een succes

In de Mariakapel van de Antwerpse kathedraal hebben ze op een maand tijd dubbel zoveel giften ontvangen als normaal, en dat dankzij het nieuwe digitale offerblok.  Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Sinds de zomer hoef je in de kapel geen muntjes meer in het offerblok te stoppen, je kan je gift nu ook met een bankkaart doen, of met een app op je smartphone. 

In totaal hebben de voorbije maand zo'n 50 bezoekers 500 euro gestort via het digitale offerblok.  Voorzitter Mia De Schamphelaere van de Mariakapel is tevreden met het resultaat: "De mensen hebben duidelijk de weg gevonden. Het kan wel zijn dat ze nieuwsgierig waren en daarom zijn langsgekomen, maar wij hopen dat de trend zich doorzet."

De klassieke houten geldbus staat ook nog altijd in de kapel. De muntjes die daar deze maand in beland zijn, zijn nog niet geteld, maar doorgaans is dat ook zo'n 500 euro per maand. Dat doet de initiatiefnemers verwachten dat het aantal giften in de Mariakapel de afgelopen maand verdubbeld is. 

Het geld wordt gebruikt om het Mariabeeld in de kapel te onderhouden, maar ook voor de opvang van mensen zonder thuis. 

Meest gelezen