Gratis wifi in alle Brusselse metrostations

Vanaf vandaag kunnen reizigers in alle metrostations in Brussel gebruikmaken van gratis wifi. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet bekendgemaakt. In een kwart van de stations was er al sinds begin dit jaar draadloos internet, maar dat is nu uitgebreid naar alle metrostations. In totaal zijn er in Brussel meer dan 170 wifi hotspots. 

Reizigers van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB kunnen vanaf nu gebruikmaken van gratis wifi in alle Brusselse (pre)metrostations. Een kwart van die metrostations was al sinds begin van dit jaar uitgerust met gratis wifi, dit is vanaf vandaag uitgebreid over het gehele netwerk. Op die manier wil de MIVB het openbaar vervoer aanpassen aan de nieuwe levensstijl van de reizigers en de dienstverlening verbeteren.

Volgens Brussels minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) past de uitrol van de wifi in de investering van het Brusselse gewest in het openbaar vervoer. "Tussen 2015 en 2025 investeren we 5,2 miljard euro in de ontwikkeling van het openbaar vervoer. Daar horen ook kleinere zaken bij zoals gratis wifi in de stations, een essentiële dienst voor reizigers. Op die manier zorgen we ervoor dat ons openbaar vervoer niet alleen buurten en wijken met elkaar verbindt, maar dat ook de mensen die de metro nemen verbonden blijven met elkaar."

170 hotspots in Brussel

In totaal zijn er in Brussel meer dan 170 wifi hotspots, onder de naam wifi.brussels, waarmee passagiers hun toestel kunnen verbinden. Daarmee is Brussel koploper in België.

En volgens Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) komen er binnenkort nog hotspots bij: "Er waren nu al hotspots op onder andere de Grote Markt, het Flageyplein en het Simonisplein. Maar we gaan volop verder met de uitrol van wifi.brussels. Zo voegen we binnenkort het Mercierplein in Jette aan het lijstje toe,” zegt Debaets.

Meest gelezen