BELGA

Imam Grote Moskee Brussel moet België verlaten

De hoofdimam beschikt niet langer over een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft beslist die vergunning niet te verlengen omdat hij informatie heeft dat de man een salafist is. De imam heeft wel al beroep aangetekend.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft beslist de verblijfsvergunning van de hoofdimam van de Grote Moskee niet te verlengen. De man bevindt zich daardoor in principe illegaal op ons grondgebied en moet België verlaten. Hij heeft intussen wel beroep aangetekend tegen de beslissing.

Het gaat wel niet om de imam die in februari getuigde voor de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen in ons land.

Francken nam de beslissing op basis van informatie van de Belgische inlichtingendiensten. "Ik kreeg informatie dat de man een bedreiging is voor
onze nationale veiligheid omdat hij een aanhanger is van het salafisme. Hij
is één van de hoofdideologen van het wahabisme in Europe. Hij is hier niet meer welkom", zegt Francken. Het salafisme is een erg conservatieve en radicale stroming van de islam die vooral aanhang heeft in Saoedi-Arabie en de Golfstaten. "Het salafisme heeft hier al heel veel doden op haar geweten, met de jihad en het verhaal rond IS en de aanslagen”, zegt Francken nog.

 

Meest gelezen