Iowa gooit Taylor Swift in de strijd tegen verkeersdoden

Iowa afficheert sinds kort een (aangepaste) zin uit "Look what you made me do" van Taylor Swift om bestuurders aan te zetten tot verantwoord gedrag achter het stuur. De Amerikaanse staat doet dat in het kader van zijn "zero fatalities"-campagne.

"Old Taylor can't come to the phone... She's driving." ("De oude Taylor kan momenteel niet bellen... Ze is aan het rijden.") Die boodschap staat dezer dagen op 70 elektronische borden te lezen langs snelwegen in Iowa. De Amerikaanse staat wil de bestuurders op zijn wegen daarmee bewust maken van de gevaren van telefoneren achter het stuur.

De zin is een knipoog naar "Look what you made me do", het jongste nummer van Taylor Swift. "I'm sorry, the old Taylor can't come to the phone right now. Why? 'Cos she's dead" ("Het spijt me, de oude Taylor kan momenteel niet bellen. Waarom? Omdat ze dood is"), zingt de Amerikaanse zangeres daarin.

Iowa gebruikt de aangepaste versie van de zin uit het lied van Swift als onderdeel van de "zero fatalities"-campagne. Die loopt sinds 2013 en wil het aantal verkeersdoden tot nul herleiden. Vorig jaar kwamen nog 404 mensen om het leven op de wegen van de staat.

Het is niet de eerste keer dat Iowa een beroep doet op populaire cultuur om de campagne vorm te geven. Vorig jaar gooide de staat nog de Pokémonmanie in de strijd, het jaar daarvoor was dat "Star wars". Inwoners mogen zelf suggesties insturen om op de borden te plaatsen.

Meest gelezen