Jared Leto kruipt in de huid van Hugh Hefner

Jared Leto gaat wijlen Hugh Hefner vertolken in een biopic. Dat meldt The Hollywood Reporter. Brett Ratner zal de film over de baas van Playboy regisseren.

Nauwelijks enkele dagen na zijn overlijden, staat Hugh Hefner even uit de doden op. The Hollywood Reporter kondigt vandaag aan dat Jared Leto de baas van Playboy zal spelen in een biopic over de man. Brett Ratner neemt in de regiestoel plaats.

"Jared is een oude vriend", zegt Ratner. "Toen hij hoorde dat ik de rechten op het verhaal van Hefner in handen had gekregen, zei hij me dat hij hem wou spelen en wou begrijpen. Ik geloof echt dat Jared het kan. Hij is een van de grootste hedendaagse acteurs."

Robert Downey Jr.

De biopic staat vandaag nog in zijn kinderschoenen bij RatPac Entertainment, het bedrijf van Ratner. Hij wil de film al sinds 2007 maken. Toen hadden Universal Pictures en Imagine Entertainment de rechten nog in handen en was Robert Downey Jr. de gedoodverfde kandidaat om de rol van Hefner te vertolken.

Toen de rechten verstreken, kocht Jerry Weintraub ze voor Warner Bros. Na zijn dood in 2015 zag Ratner zijn kans schoon en tikte hij ze voor zijn eigen bedrijf op de kop.

Playboy Mansion

In april nodigde Ratner Leto nog uit in het Playboy Mansion naar aanleiding van de première van "American Playboy: the Hugh Hefner story", een documentaire reeks van Amazon. Ratner hoopte Leto toen aan Hefner voor te stellen, maar zijn gezondheid liet hem die dag niet toe gasten te begroeten.

Naast een biopic over Hefner hoopt Ratner ook "Playboy after dark" nieuw leven in te blazen, het praatprogramma dat Hefner in de late jaren 60 presenteerde.

Meest gelezen