WENN

Matt Lucas: "Vandaag zou ik "Little Britain" niet meer maken, het was een wreed soort comedy"

Matt Lucas heeft spijt van sommige personages in "Little Britain" en zou de serie vandaag niet meer willen maken. Dat zegt de bedenker en hoofdrolspeler in een gesprek met The Big Issue.

Vicky Pollard, Emily Howard, Daffyd Thomas: ruim 10 jaar nadat een einde is gekomen aan "Little Britain" zijn deze en andere personages uit de populaire Britse satirische serie nog steeds alom bekend en een eindeloze bron van vertier voor velen. Toch betreurt Matt Lucas vandaag sommige sketches die hij destijds samen met David Walliams maakte, zo vertelt hij in een interview met The Big Issue.

"Als ik in de tijd zou kunnen terugkeren en "Little Britain" opnieuw kon maken, dan zou ik die grapjes over travestieten niet maken", zegt hij. "Ik zou ook geen zwarte personages spelen. Eigenlijk zou ik de serie vandaag niet meer maken. Ze zou mensen tegen de borst stuiten. We maakten destijds een wreder soort comedy dan ik vandaag zou maken."

"De maatschappij is sindsdien geëvolueerd", verklaart hij zijn uitspraken. "Ook mijn eigen inzichten zijn geëvolueerd. Onze bedoelingen waren nochtans niet slecht. Je kon ons enkel van hebzucht beschuldigen. We wilden iedereen tonen welk divers gamma aan personages we konden spelen."

Gary Barlow

"Met ouder worden, is mijn empathie gegroeid. Ik zit meer in met het kwetsen van mensen", gaat Lucas voort. "Ik heb Gary Barlow slechts een paar keer ontmoet, maar telkens heb ik hem mijn excuses aangeboden."

Met dat laatste verwijst hij naar "Rock profile", een spin-off die hij eveneens met Walliams maakte en waarin hij zangers en muzikanten te kijk zette. De frontman van Take That portretteerde hij als een pestkop die de band voortdurend wou herenigen.

Meest gelezen