Kurt Desplenter

Prins William komt opnieuw naar de Westhoek

De Britse prins William komt op 12 oktober opnieuw naar de Westhoek. Hij zal op Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke de Nieuw-Zeelandse herdenkingsplechtigheid bijwonen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Slag bij Passendale Ook Prinses Astrid zal de plechtigheid bijwonen. Dat meldt het Paleis.

De hertog van Cambridge zal voor de derde keer in enkele maanden tijd naar de Westhoek afzakken. Op 7 juni deed hij dat naar aanleiding van de Mijnenslag in Mesen, op 30 en 31 juli woonde hij, samen met zijn echtgenote Catherine, de herdenking van de start van de Slag bij Passendale bij in Ieper en Zonnebeke, en op 12 oktober zal hij opnieuw te gast zijn in Zonnebeke.

Dan herdenken de Nieuw-Zeelanders hun slachtoffers van de Slag bij Passendale, die deel uitmaakte van de derde Slag bij Ieper. Die plechtigheid zal plaatsvinden op Tyne Cot Cemetery.

Ook prinses Astrid zal aanwezig zijn. Zij woonde vorige week nog een Australische plechtigheid bij op Buttes New British Cemetery in Zonnebeke waar ze een geëmotioneerde toespraak hield tijdens de "Dawn Service".

Meest gelezen