AFP or licensors

Catalonië zal onafhankelijkheid uitroepen aan "einde van de week of begin volgende week"

Aan het einde van deze week of begin volgende week zal de regering van de Spaanse regio Catalonië de onafhankelijkheid uitroepen. Dat heeft Carles Puigdemont, leider van de regionale regering, dinsdagavond gezegd aan BBC.

Het interview vond plaats voor de Spaanse koning Felipe VI zich weinig verzoenend toonde in een televisieboodschap.

Sinds het referendum zondag, illegaal volgens de Spaanse regering, was er geen contact tussen de Catalaanse regeringsleiders en Madrid, geeft Puigdemont nog mee.

Mocht de Spaanse regering beslissen om bij een eventuele onafhankelijkheids­verklaring in te grijpen in de noordoostelijke Spaanse regio, dan zou Madrid daarmee "een onvergeeflijke fout maken die alles zal veranderen", aldus nog Puigdemont aan de Britse zender.

Meest gelezen